Worskhop på Skredkonferansen

I samarbeid med Skredkonferansen på Voss 1.-3. november har vi fått mulighet til å fylle workshopene dagen i forveien (torsdag 31. oktober) med faglig innhold.

Workshopene ble gjennomført 31.10.2019, les mer her.

Vi har lagt opp til fire workshoper som illustrerer det faglige spennet i medlemsmassen. Vi har ett løp for teknologer/naturvitere som sysler med kartlegging, sikring og varsling et et annet løp for lærere/veiledere som har ansvar for grupper på tur. Programmet for workshopene ser du nedenfor. På melding skjer på skredkonferansen.no.

For lærere og veiledere:

Workshop 1: Skredlære i folkehøgskolen (kl. 10-13)

Dette er en idedugnad som retter seg mot undervisningspersonell i folkehøgskolen eller tilsvarende virksomhet. En spørreundersøkelse fra sist vinter om skredlære og –sikkerhet i folkehøgskolene blir presentert som grunnlag for videre diskusjon.  Deltakerne bidrar med egne erfaringer og tanker om temaet.

Workshop 2: Søk og redning med organiserte grupper​ (kl. 14-17)

Workshopen retter seg mot lærere og veiledere som underviser grupper i søk og redning i snøskred. Instruktør Manuel Genswein fra Sveits gir deltakerne didaktisk og pedagogisk tilnærming til gruppesjekk, bæring av sender/mottaker, utfordringer med interferens, søkefaser og metoder for framgraving. 

For teknisk/naturvitenskaplig målgruppe:

Workshop 3: Sikringshåndbok, bransjestandard og fagverktøy ​(kl. 10-13)

Denne bolken er retta mot fagfolk som utfører, bestiller eller forvalter skredfarevurdering for bebyggelse og infrastruktur. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) presenterer arbeidet sitt med sikringshåndbok, gir status om utvikling av bransjestandard for faresonekartlegging av snøskred og svarer på spørsmål om ulike kartverktøy som er utviklet til hjelp i faresonekartlegging og vurdering av skredfare i byggesak. 

Workshop 4: Lokal snøskredvarsling (kl. 14-17)

Denne erfaringsutvekslingen er retta mot fagfolk som er involvert i daglig, lokal snøskredvarsling, enten som rådgiver, kunde eller forvalter. Vi drøfter ulike tema som sannsynligheter og usikkerheter i formidlingen av snøskredfare for bebyggelse og andre avgrensede objekter. Vi ser oss selv i en internasjonal kontekst og drøfter hvilke behov brukerne har og hvilke utfordringer som finnes på veien fram mot ferdige varsler.​

For alle deltakere på workshop:

Tida mellom 13 og 14 er avsatt til lunsj og frivillig besøk på Beredskapstoget, et samarbeidsprosjekt mellom Bane NOR, ​Helse Bergen, Politiet, brannvesenet, Sivilforsvaret og flere frivillige organisasjoner 

Påmelding foregår på skredkonferansen.no. Spørsmål om det faglige innholdet på workshopene kan rettes til norskred@norskred.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s